Pastrama din piept de rata

de mihaelar63 in Rata, 14 Iun 2021 | 3124 vizualizari

 

   Pieptul astfel gatit se poate consuma atat cald alaturi de garnitura preferata cat si rece pe post de gustare.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept rata -2 buc
  • 1 lingura sare mare
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir
  • 1/4 lingurita fulgi piper
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 2 fire rozmarin verde
  • 3 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de rata:

  1. Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.
  2.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.
  3.  Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu carne in frigider la rece.
  4.  Dupa o zi se scoate pieptul de rata din saramura si se clateste cu apa rece.
  5. Se infierbanta uleiul de masline si impreuna cu putin rozmarin verde se prajeste usor carnea condimentata pe toate partile.
  6. Condimentati carnea de rata cu fulgi de chilli si piper, pudra de ghimbir si usturoi granulat.
  7. Transferati carnea intr-un vas ceramic si dati la cuptor 20 minute la 200 grade C.
  8. Serviti pieptul de rata feliat impreuna cu garnitura preferata.
  9. Noi l-am servit si rece pe post de pastrama la sandviciuri.
  10.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Noi am servit pieptul de rata si rece pe post de pastrama la sandviciuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.06.2021, 07:35

Bun!

Rocsi 1

16.06.2021, 19:40

Arata foarte bine! Si eu fac des pastrama in casa, in special din muschiulet de porc!

mirela0911 1

20.06.2021, 20:44

Faina reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata crud uscat