Pastrav cu cartofi la cuptor

de Alina26 in Pastrav, 26 Mar 2013 | 14640 vizualizari

 

Pastravul este prins de sotul meu...ii place foarte mult sa pescuiasca...mi-a adus acasa 10 kg de pastrav....si ce sa fac bun???decat un pastrav la gratar cu garnitura de cartofi.Asa ii place cel mai mult sotului..!!!Si mie...normal.

 

INGREDIENTE

  • 3 pastravi
  • 400g cartofi
  • ulei de masline
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • condiment pentru peste
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cartofi la cuptor:

Curatam cartofii.ii spalam si ii taiem feliute circa 4-5 mm.

Incingem cuptorul la 200°.Punem cartofi intr-o tava cu sare,piper,usturoi praf,ulei de masline si jum de pahar de apa.Ii acoperim cu o folie de aluminiu si ii dam la cuptor.Dupa 15 min dam la o parte folia de aluminiu si ii lasam sa se rumeneasca.

Punem o tigaie antiaderenta pe foc si lasam sa se inginga bine-bine.

Curatam pestele,il spalam si il condimentam si in interior si pe exterior.Punem sare,piper,usturoi praf si condiment de peste.Il punem in tigaia incinsa,acoperim cu un capac,la foc mic....si timp de 10 minute nu il atingem.Dupa 10 minute il intoarcem si il mai lasam inca 10 minut.

Se serveste cald,cu un vin alb demi-sec.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste pe pat de legume (in vasul roman)