Pastrav cu legume si sos de rosii picant

de Ela68 in Pastrav, 20 Aug 2013 | 18456 vizualizari

 

Daca m-ar intreba cineva ce mancare prefer, as raspunde fara nicio urma de indoiala : Peste cu legume la cuptor. Mai nou, de cand am descoperit sosul picant din rosii Cherry sau rosii Principe Borghese, il fac tot mai des, utilizandu-l la diverse preparate . Astazi l-am pus in valoare in combinatie cu pastrav si legume. Sosul rezultat a fost unul de exceptie.
In alta ordine de idei, nu trebuiesc respectate intocmai cantitatile, pot varia in functie de preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr ciuperci
  • cateva rosioare mici pentru design
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline

Pentu sosul de rosii picant :

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume si sos de rosii picant:

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare.

Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi morcovul taiat rondele, ciupercutele curatate si spalate si rosioarele pentru décor. Punem sare si peste acestea.

Asezam apoi pestii dati cu sare pe patul de legume si peste ei  feliile lamaia taiata felii.

Stropim totul cu ulei de masline, acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Lasam jumatate de ora si scoatem folia de deasupra.

Prepararea sosului picant o gasiti aici.

Turnam peste pesti sosul de rosii picant si mai lasam la cuptor 15-20 minute pana se mai evapora zeama. Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume si sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav en papillote