Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 20 Oct 2010 | 5864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • o canita vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor:

Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le  asezam intr-o tava.

Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.

Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.10.2010, 11:17

laly acum ..ai grija s ail prinzi...hai 1,2,3 si,,,,,,a ajunsssssss
mersi mult anca...iti arunc si tie unul..prinde-l

Adinacarla 1

22.10.2010, 12:53

yam, yam ce bunatate

Rocsi 1

23.10.2010, 11:11

adinacarla

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta de cartofi