Pate de ficat de casa

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 8415 vizualizari

 

Pofta mare , monser, pofta mare...! :).....aveam pofta de pate de ficat, dar cum ceea ce e prin comert nu mai imi pare asa apetisant , mi-am facut eu singurica propriul pate de ficat! si pe unde pui ca nu ne ia mai mult de o ora ( cu tot cu degustatul , he he )

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de ficatei ( cca 600 gr)
  • 1 ceapa mare + 1 morcov
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 linguri unt pentru prajit+ 2 linguri unt pentru amestecat in pasta de ficat
  • 1 pahar vin ( 200 -250 ml)
  • sare, piper, boia,
  • maghiran uscat ( toate dupa gust)
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura cu varf de smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de casa:

1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok) in cele 2 linguri de unt.

2. Cand legumele s-au calit ( ceapa devine sticloasa) , vom adauga si ficateii scursi de apa si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei; ulterior acestui pas adaugam si vinul ,condimentele si frunzele de dafin.

3. Ficateii se lasa la fiert pana vinul scade complet, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in tigaie, pentru a nu se lipi ; e recomandat totodata ca tigaia sa fie acoperita cu un capac, deoarece, la prajit ficateii sar.

4. Ficateii sunt gata dupa aproximativ 20 min; dupa ce s-au facut ii punem din nou la scurs, intr-o strecuratoare ( avem grija sa scoatem si frunzele de dafin), apoi ii mutam intr-un castron inalt si, cu ajutorul mixerului vertical ii vom pasa, adaugand totodata si 2 linguri de unt + 1 lingura cu smantana ( face pasta de ficatei mai cremoasa, adica mai putin inecacioasa).

Asta a fost tot! se serveste cu mare pofta pe felii de paine proaspata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paté de campagne