Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

de Bucataras in Ficat, 17 Apr 2024 | 421 vizualizari

 

Dacă ești fascinat de combinații culinare unice și delicioase, atunci merită să încerci și această variantă de pate de pui cu dulceață de zmeură.
Iar dacă ești mai conservator, s-ar putea să fii surprins de gustul bun al acestei combinații.
Pentru Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun ai nevoie de următoarele ingrediente: ficăței de pui, ceapă, unt, nucșoară, zmeură zahăr și lămâie.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun
  • Ingrediente pentru Pate de Pui:
  • 1 ceapă mare
  • 100 g unt
  • 6-8 linguri ulei de măsline
  • 500 g ficat de pui
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
  • 100 g unt (adăugat în blender)
  • 30 ml ulei de măsline (adăugat în blender)
  • Sare și piper
  • Ingrediente pentru Dulceață de Zmeură:
  • 150 g zmeură
  • 50 ml apă
  • 3-4 linguri zahăr tos
  • Zeamă de lămâie
  • Coajă de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun:

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun:

Pentru pate, într-o tigaie, căliți ceapa tocată în unt și ulei de măsline până devine aurie. Scoateți apoi și păstrați într-un castron.

În aceeași tigaie, puneți puțin ulei de măsline și unt și adăugați ficatul de pui și nucșoara rasă. Puneți un capac și gătiți până când ficatul este bine pătruns.

Transferați amestecul în blender, împreună cu ceapa călită și adăugați untul și uleiul de măsline. Amestecați până obțineți o pastă fină. Condimentați cu sare și piper după gust.

Pentru dulceață, fierbeți zmeura, apa, zahărul, zeama și coaja de lămâie într-o cratiță, până când zahărul se dizolvă și compoziția se îngroașă.

Lăsați ambele preparate să se răcească și serviți pateul cu dulceața de zmeură alături.

Din seria preparatelor ingenioase, va recomandam si Pate de ficat cu lapte si coniac sau Pate de casa cu portocale si migdale perfect servit pe o Paine de casa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Constelatialeu 1

18.04.2024, 13:55

O sa le mananc separat, uneori sunt conservatoare si aici chiar n-ai pus parmezan, m-am benoclat bine

laura_n 1

18.04.2024, 17:13

Cleme ))))))))))))

Gherca Daniela 1

21.04.2024, 10:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ficatei