Pateu de linte rosie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2013 | 5871 vizualizari

 

O combinatie delicioasa de ingrediente pentru un aperitiv excelent......va invit sa-l incercati...zic eu ca n-o sa va para rau :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr linte rosie
  • 3 cani de apa( plata de izvor)
  • 2 cepe micute rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 80 gr unt
  • un praf de bicarbonat
  • sare dupa gust
  • piper
  • busuioc, oregano, turmeric, cimbru, boia dulce, pudra de usturoi, cate un praf
  • 2 bobite mari de ienibahar
  • 4 galbenusuri de ou( fierte tari)
  • 2 linguri cu varf de mustar dulce( cu bobite intregi am pus eu)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte rosie:

Usor si rapid de preparat, iar rezultatul exceptional de gustos :)

Lintea( o cana plina) se spala si se fierbe in apa, cu un praf de sare, un praf de bicarbonat, o ceapa mica rosie, usturoiul taiat marunt, 2 bobite de ienibahar  si 3 cani de apa. O lasam pe foc mic, timp de 20 de minute. In utlimile 5 minute adaugam si restul condimentelor : busuioc, oregano, turmeric, cimbru, boia dulce, pudra de usturoi, cate un praf. Avem grija ca din cand in cand sa amestecam sa nu se prinda de vas. Scurgem lintea intr-o strecuratoare de excesul de lichid, ea nu trebuie sa fie foarte apoasa.  O lasam deoparte.

Intr-o tigaie incingem uleul de masline, punem ceapa mica tocata marunt si presarata cu putina sare, o lasam 1 minut si adaugam lintea. Amestecam si mai lasam doua minute pe foc. Tragem tigaia deoparte si punem peste linte, untul taiat in bucati, amestecam sa se topeasca.

Punem compozitia in vasul de mixer. Adaugam mustarul, zeama de lamaie si galbenusurile de ou.

Mixam lintea pana devine cremoasa. potrivim gustul dupa bunul nostru plac de sare si piper. Daca ne place mai usturoiata mai adaugam pudra de usturoi. rezultatul o sa va surprinda in mod placut, este foarte foarte gustos pateul si  foarte bine tartinabil.

Eu l-am servit pe paine integrala cu castraveciori bulgaresti murati. O nebunie delicioasa :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

19.09.2013, 22:32

Corinuta 1

20.09.2013, 10:00

Abia astept sa fac si eu!

RuxyRux 1

02.10.2013, 21:41

Pup Corinuto

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte