Patratele dulci cu scortisoara

de T I M E A in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 5769 vizualizari

 

Ce ziceti de ceva dulce si bun si incredibil de rapid? Gata in maxim 25 de minute cu tot cu copt!
Eu as putea manca linistita bolul acesta plin fara mustrari de constiinta, atat sunt de bune rontaielile mele dulci :). Si aveti nevoie de doar 3 ingrediente foarte la indemana, bine hai 4 daca punem si faina pt intins.
Hai ca stiu ca v-am convins sa le faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr foietaj congelat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • putina faina pentru intins
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele dulci cu scortisoara:

Lasati foietajul sa se decongeleze complet. Eu am folosit doar jumatate dintr-o foaie de 400 de gr.

Foaia mea (200 gr) am taiat-o in doua mai intai si apoi fiecare bucata  in parte am intins-o foarte subtire,  folosind un sucitor si tapetand cu faina atat pe masa de lucru cat si deasupra aluatului.

Peste foaia intinsa am presarat zahar brun si cu sucitorul am apasat putin peste zahar ca sa intre zaharul in aluat. Apoi am presarat scortisoara si am decupat din aluat multe patratele.

Patratelele le-am pus intr-o tava in care am asezat mai intai o foaie de copt si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana s-au rumenit deasupra.

Si cam asta a fost tot.

Apoi cand s-au racit putin, mi-am facut o cafea aromata si am savurat-o impreuna cu patretelele mele delicioase.

TIPS-URI

1

Cu cat intidendeti mai tare foaie, aveti patratele mai crocante si le tineti mai putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu scortisoara