Peltea din piersici rosii si gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 29 Sep 2020 | 3052 vizualizari

 

Pentru ca am avut persici rosii din belsug, am facut gem, am facut dulceata si parca era pacat de cojile alea frumoase sa le arunc, asa ca am adunat si bruma de gutui , multe deja stricate din pom, le-am facut felul transformandu-le intr-o delicioasa peltea. Peltea ce-mi aduce aminte de mamaia mea ( mama tatalui ) , ea era specialista in dulceturi si peltele. Ne servea peltea intr-un pahar inalt, in care punea 2 lingurite de peltea si turna apa rece peste, era un deliciu , mai ales cand era foarte cald.
Peltea conform dictionarului :Produs alimentar fabricat din suc de fructe fiert cu zahar, inchegat cu o masa gelatinoasa, elastica si transparenta, asemanatoare cu jeleul. 

 

INGREDIENTE

  • coji de piersici rosii cam de la cca 5 kg de piersici
  • coji si cotoare de gutui de la cca 2 kd de gutui
  • apa cat sa acopera de cca 3 degete amestecul de coji
  • Zeama obtinuta dupa fierberea cojilor procent de 1:1 , adica 1 l zeama de fructe si 1 kg zahar
  • 3 l zeama- atata am obtinut eu
  • 3 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din piersici rosii si gutui:

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi.

Am strecurat zeama, am masurat-o, am obtinul 3 l de zeama. Am pus zeama intr-o oala cu fund dublu, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce a scazut aproape la jumatate.

Am facut proba, am pus intr-un paharel peltea si am bagat paharelul la congelator. Am pus pelteaua fierbinte in borcane sterilizate, am capacit borcanele, le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din piersici rosii si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.09.2020, 19:45

Super faina si imi place mult culoarea!

Lau 1

30.09.2020, 19:47

Gherca Daniela 1

03.10.2020, 10:44

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui