Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

de katty in Penne, 1 Sep 2017 | 8871 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/penne-cu-piept-de-pui-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-73714.html. Aceasta reteta a Andrei a fost cea care m-a inspirat, doar ca am imbunatatit-o cu cateva ciuperci, ardei gras, am renuntat la usturoi si am schimbat metoda de gatire a pastelor cu alta care imi place mai mult, aceea de a fierbe pastele direct in sosul de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr piept de pui
  • 300 gr ciuperci champignon proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 kg rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 300 gr penne
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • oregano
  • parmezan ras ptr servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii:

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la prajit pieptul de pui taiat cubulete.

Cand s-a rumenit pe toate partile il scoatem intr-o farfurie si punem ardeiul gras. Il calim cateva minute, apoi adaugam ciupercile.

Acoperim cu un capac cateva minute. Dupa ce ciupercile s-au inmuiat stingem cu sosul de rosii pe care l-am facut separat.

Adaugam cuburile de piept de pui si lasam sa dea 2-3 clocote. Punem pennele,o cana de apa calda, sare, piper.Fierbem la foc mic vasul acoperit cu un capac, amestecand usor ocazional,  pana pennele sunt al dente. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Cand este aproape gata punem busuiocul si oregano. Servim pastele calde cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu piept de pui si sos alb de usturoi