Penne cu ton si masline

de adasev12 in Penne, 18 Sep 2010 | 5195 vizualizari

 

nu cred ca aduc ceva nou cu aceasta reteta, totusi eu v-o impartasesc pe a mea, proprie...tocmai am terminat-o, si acum mananc, in timp ce scriu..mi-e foameeeeeee!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • o conserva de ton de 200 g
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 rosii mai mici
  • 2 lg bulion
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • masline negre
  • parmigiano
  • busuioc, oregano, cimbru, patrunjel, un stropulet de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton si masline:

pastele se fierb 11 min cu ulei si sare, timp in care se face sosul de ton astfel:se taie usturoiul fff marunt si se inmoaie putin in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul si se mai calesc vreo 3-4 minute. se pun codimentele, mai putin patrunjelul, care se pune la sfarsit. se potriveste de sare si piper si se adauga un pahar de apa. se lasa sa fiarba 5 minute. se pune apoi conserva de ton cu ulei cu tot siu se pasireaza bine-bine, se taie in patru si cateva masline si se adauga in sos, se lasa inca putin , ca sa mai scada apa, daca e prea multa...mie imi place sa fie mai mult sos, asa ca las putina apa. la sfarsit se pune patrunjelul verde taiat fin , cat de mult va place...gustul este deosebit...se serveste cu parmigiano ras deasupra ( sau fara, nu-i obligatoriu, dar eu asa servesc toate pastele,...si italienii de altfel...) si masline intregi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu pui si surimi