Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete

de Satisfyyourcravings in Penne, 31 Oct 2016 | 2585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usutroi
  • 3 1/2 linguri ulei de masline
  • 6 rosii mari, coapte
  • 20 grame frunze de busuioc proaspete
  • 1 morcov
  • 3 capete de Parmezan (marginea bucatilor de parmezan care este prea dura pentru a fi rasa)
  • sare
  • 450 grame penne din faina integrala
  • 4 linguri unt
  • cateva rosii cherry de culori diferite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete:

Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor. 

Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu eventualul suc rezultat.

Se taie morcovul in 4 longitudinal si se adauga in oala, impreuna cu busuiocul si capetele de Parmezan.

Se gateste la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent, 30-40 de minute, pana cand sosul s-a ingrosat, apoi se adauga sare.

Intre timp, se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se indeparteaza usturoiul, parmezanul si bucatile de morcov si se transforma totul in sos omogen, folosing un blender vertical.

Se adauga pennele, untul si piper. Se mai aduaga din apa in care au fiert pastele, daca mai este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos. 

Se decoreaza cu Parmezan ras, rosii cherry, taiate si frunze proaspete de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu mix de carne