Pepene murat

de Mitinita in Muraturi, 18 Sep 2011 | 12354 vizualizari

 

Pepene murat mancasem,dar erau cei mititei si intregi...Cand m-am trezit ca pepenele pe care tocmai il taiasem era cam roz mi-am adus aminte de reteta Monei (Aziz) . Cu putina adaptare iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 

Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

adry88 1

19.09.2011, 21:45

excelent imi place foarte mult felicitari

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:06

Oooo Miti..de-ai stii cat imi plac

Mitinita 1

25.09.2011, 10:42

ma bucur ca va place pepenele meu murat. am pus acum o luna un borcan la frigider si se "mentine" perfect

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet