Pere caramelizate la cuptor

de Catalina L in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 6769 vizualizari

 

Pere, fructe-minune. Cunoscute ca fiind printre primele fructe cultivate, perele şi-au făcut treptat apariţia în numeroase ţări de pe glob. Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar. Consumul de pere oferă atât plăcerea savurării unor fructe delicioase şi parfumate, cât şi posibilitatea asimilării componentelor sănătoase ale acestora. Perele au fost cultivate pentru prima dată în anul 5000 înainte de Hristos de către Feng Li, un meşteşugar chinez recunoscut. Pe aceste teritorii, perele erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 linguri zahăr brun
  • 30 g de unt
  • scorțișoară

Pentru aluat:

  • 1/2 pachetel drojdie uscata
  • 250 g făină
  • 10 cl de lapte
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 50g unt
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate la cuptor:

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

 

Pregătiți perele: 

Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile. 

Se taie in  felii numai la suprafata.

Într-o tigaie, se toarnă zahărul. 

Incalziti la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati. 

Puneti perele, scortisoara si colorati cateva minute intorcand și ungand jumatatile de pere cu caramel.

 

Fainati suprafata de lucru

Intindeti aluatul cu un rulou, puneti o para sau o jumatate peste aluat, decupati conturul facand si 2 foi.

Puneti formele decupate pe o foaie de copt.

 

Puneti peste ele jumatatile de pere, si un pic de sos caramel.

Dati la cuptor la 180°C pentru 15 minute.

Decorati cu zahar pudra si serviti caldute.

 

Daca va ramane aluat puteti face Donuts la cuptor...vezi aici

 

Poftă bună !!!!

 

TIPS-URI

1

le puteti servi caldute cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta umplute cu magiun