Peste cu garnitura de orez

de nadina73 in Peste, 7 Mai 2010 | 17295 vizualizari

 

iti trebuie rabdare multa,dar sant fantastici de buni si o manacare grozava pt zilele de post cu dezlegare la peste. Copii le mananca ca pe seminte

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boquerones(asa le zicie aici sincer tradus vine ansoa,sant pesti acea mici cum sant hamsiile ceva ......asemanator cred)
  • sare,piper
  • putina zeama de lamaie-optional
  • faina alba
  • ulei pt prajit
  • 1 punga de orez cu zarzavaturi congelate
  • 3-4  linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu garnitura de orez:

Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata  si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi

Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin dupa care se scurg bine si se condimenteaza cu sare si piper.

Se trec prin faina alba ,apoi se prajesc in ulei foarte bine incins.Se fac ca si cipsurile ,poti manca si nu te mai saturi

Orezul cu zarzavaturile se pun in ulei de masline si se calesc 6-7 minute se condimenteaza cu sare si piper,este o garnitura super buna(noua ne place tare mult)

Se servesc cu garnitura de orez ,cartofi sau ca si aperititv

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

10.05.2010, 19:48

vai ce bine arata! super idee!

adry88 1

18.05.2011, 21:48

SENO 1

25.09.2011, 09:40

arata foarte apetisant dar n-am mancat niciodata pestisori asa de mici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rondele de crap pe pat de orez