Peste robalo cu scoici in tigaie

de cristeena20 in Peste, 19 Mar 2019 | 2356 vizualizari

 

Nu stiu exact cum ii se spune la pestele asta in romaneste-cred ca e biban-se poate folosi orice filet de peste-dorada, pastrav. Reteta asta e minunata si sanatoasa. Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste robalo
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • usturoi
  • ulei de masline
  • 1 rosie bine coapta
  • smantana de gatit
  • 1 lingurita curry
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar vin alb
  • patrunjel verde
  • 250 gr midii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste robalo cu scoici in tigaie:

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie.

Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in cubulete mici si rosia decojita taiata cubulete. Amestecam si punem sare, piper si adaugam pestele. Punem capacul si lasam sa se inmoaie legumele. Intoarcem pestele si turnam vin alb. Acoperim si lasam sa se reduca. La final punem curry si apoi smantana. Mai lasam sub capac sa se intrepatrunda aromele si la final punem midiile pt cateva minute sub capac -pana se deschid (cca 2-3 min). Se adauga cateva crengute de patrunjel proaspat. 

Daca va place putin picant puneti si putin sos picant concentrat. Eu am facut de casa-folosesc mult la mancare. 

Servim cu cartofi fierti si nu uitati vinul alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste robalo cu scoici in tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File merluciu cu garnitura de ciuperci