Peste sub plapuma

de Ksenya in Crap / Caras, 25 Mar 2021 | 2787 vizualizari

 

 
Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari.
Va indemn sa incercati reteta mea!
O sa aveti nevoie de doua castroane de lut .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati generoase de peste cam de 200 de grame. eu am avut crap,insa se poate prepara cu orice peste aveti la indemana sau va place.
  • 2 linguri faina.
  • putin ulei cam 2-3 linuri
  • Pentru sos
  • 2 catei de usturoi taiati grosier
  • 1/2 ceapa
  • 300 grame suc de rosii
  • o lingura pasta de tomate
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • pentru capac (plapuma)
  • 200 ml apa
  • o lingurita ulei
  • drojdie 7 grame
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste sub plapuma:

 Pregatim coca mai intai.

Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.

Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .

Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi  in uleiul incins si il prajim usor pe ambele parti.

Il scoatem intr-un catron si -l dam deoparte.

Amestecam si pasam cu ajutorul unui blender vertical  toate ingredientele de mai sus, pentru sos, pana obtinem un sos parfumat 

Distribuim cate putin sos pe fundul castronului,adaugam pestele, apoi adaugam din nou sos.

Din coca formam doua bile, apoi cu mana aplatizam pana obtinem ca niste turte/lipii; acoperim castronul, formand din coca un capac.

Dam la cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.

Timpul de preparare in functie de cuptor.

Scoateti cu grija castroanele si puteti servi dupa 10 minute de repas.

 Se serveste cu bucati din capac, calculat exact cat sa va ajunga pentru tot continutul din castron.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a intrebuienta castroanele din lut, scufundati-le in apa pentru 30 min.

2

Puteti prepara cu orice peste aveti, atat de apa dulce cat si de apa sarata.

3

Pentru o nota mai picanta, puteti adauga rondele de ardei iute.

4

Ca sa arate bine preparatul, dupa ce l-ati scos din cuptor, ungeti aluatul cu ajutorul unei pensule cu putin ulei de masline si presarati cu magheran sau oregano.

5

Nu e nevoie sa lasati coca la crescut, nu e paine, e suficient atat cat sa pregatiti ceilalti pasi din reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sub plapuma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap