Peste umplut cu creveti

de laylalala in Peste, 18 Mar 2010 | 5992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste intreg (de aprox. 1,2 kg)
  • 2 cepe medii, curatate si tocate
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 50 gr unt
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • ½ lingurita chilli
  • coaja de la 1 lamaie + 1 lamaie intreaga, injumatatita
  • 250 gr creveti decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste umplut cu creveti:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii.
Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte
Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga la unt putina sare si piper, usturoiul zdrobit, ½ lingurita chilli si coaja rasa de lamaie.Amesteca apoi adauga crevetii si amesteca bine astfel incat sa fie bine acoperiti de unt.Umple cu acest amestec buzunarul pestelui din vas.Stropeste pestele cu 1 lingura ulei de masline si 100 ml vin alb.Aseaza jumatatile de lamaie in vas, langa peste.Da pestele la copt 45-50 minute.
Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor, presara pestele cu patrunjel tocat si stoarce peste acesta zeama de la jumatatile copate de lamaie apoi serveste-l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

18.03.2010, 21:01

micuta bucatareasa, ai grija ca, esti aproape pe punctul de a-ti depasi ''mentorii''!

Miha 1

18.03.2010, 21:44

Arata foarte bine. Felicitari!

Bucataras 1

18.03.2010, 22:47

mama, arata super super, cred ca incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cap de peste grouper cu legume fierte