Piept de gasca, cu masline si lamaie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 21 Sep 2009 | 11573 vizualizari

 

O mancarica agreata de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • un piept de gasca
  • 200 g.masline
  • 2 cepe
  • 1/2 lamaie curatata de coaja
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii sau 2oog. suc de rosii
  • 4 linguri de ulei de masline
  •  foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca, cu masline si lamaie:

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca.

Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert.

Cand  carnea   este aproape fiarta se adauga ceapa taiata julien .

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile rase, sarea, uleiul si foaia de dafin. Se lasa sa dea cateva clocote , se pune o lingurita de zahar si maslinele (care au fost fierte in prealabil). La sfarsit se adauga o jumatate  de lamaie taiata felii.

l

 

TIPS-URI

1

Pentru cei are care doresc, carnea se poate praji.

2

La sos se poate pune o lingurita de faina. pentru cei care vor sosul mai legat.

3

Eu pun pentru fiecare portie o lingura de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca, cu masline si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor