Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors

de ionix in Porc, 25 Sep 2010 | 8799 vizualizari

 

Din categoria ”mancare pentru sot” , la care nu am acces, va ofer acest piept generos... deh, cine m-a pus sa ma marit :D:D

 

INGREDIENTE

  • ·1,5 kg piept de porc·         
  • 250 g bacon·        
  •  O ceapa mica
  • o lingura cu sos worcestershire
  • 5-6 catei usturoi·         
  • 100 ml apa·         
  • o lingura cu ulei·         
  • Cimbru·         
  • Sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors:

 

Separat vom gati varza calita.

Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici=http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html

Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun mare.

 

Iar intre timp vom face pieptul de porc la cuptor.

Intr-un vas de yena punem apa, sosul worcestershire si uleiul.

Pieptul de porc il spalam bine, il dam cu sare, piper si cimbru dupa gust iar apoi il asezam in vas.

Tocam ceapa julien si usturoiul pisat cu un cutit iar apoi le punem peste carne.

Taiem felii mai groase baconul si-l asezam printre piept.

Bagam vasul de yena, fara a preincalzi cuptorul, si lasam la foc mic timp de o ora.

In acest timp invartim pieptul pe partea cealalta.

Dupa ora respectiva, cand pieptul se patrunde un pic, dam focul mai tare.

Lasam pana se rumeneste pieptul, la mine era extrem de fraged cand l-am scos, si apoi opriti focul.

Asezam pieptul langa varza calita iar bucatile de bacon peste varza.

Servim cu mamaliguta si ardei iute

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

29.09.2010, 00:36

vai ce bine rad esti tare de tot cu maritatu5f

ionix 1

29.09.2010, 08:27

@Nadina... pai, nu-i asa?

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita ca-n Ardeal