Piept de pui cu ciuperci si smantana

de gaby_duceag in Pui, 20 Mai 2012 | 8275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua piepturi pui
  • o cutie ciuperci fierte si feliate
  • doua cepe uscate
  • 150 ml vin
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • usturoi (fie pudra fie proaspat)
  • 350 ml smantana
  • optional - o lingura amidon+40 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Speli si toci cubulete pieptul de pui.

Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de unt. Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa, asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ). Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit. Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine. Caliti timp de 5 minute amestecand. Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet. Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati. Lasati sa dea doua clocote.

Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc. Lasati sa se ingroase si opriti focul.

Adaugati patrunjel verde, tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb