Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 6001 vizualizari

 

Daca nici voua nu va place sa petreceti ore intregi langa foc pe caldurile astea, daca nu va plac mancarurile grele, aceasta mancare este alegerea perfecta. Si unde mai punem faptul ca se si pregateste intr-o clipa :), iar combinatia intre miere si mustar cu un strop de vin alb....mhhhh, o nebunie nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare, piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri rase faina/amidon
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel
  • zeama de lamaie

Pentru garnitura:

  • 300 gr mazare proaspata/congelata
  • 150 gr baby carrots
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu miere si mustar in sos alb:

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb. Lasam la foc mic pana bucatile de piept de pui devin usor aurii. Separat amestecam faina cu smantana pentru gatit si turnam peste pieptul de pui. Amestecam pana se ingroasa sosul. Este momentul sa stingem focul si presaram deasupra patrunjel tocat. Daca este cazul mai condimentati cu sare si piper.

Garnitura:

Incingem putin untul, adaugam mazarea si morcovii, condimentam cu sare si piper, punem si zaharul brun si lasam sa se inmoaie sub capac. Dupa ce am verificat daca sunt moi, indepartam capacul si mai lasam la foc mic cateva minute. La sfarsit presaram patrunjel tocat si servim cu pofta J

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu miere si mustar in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

17.07.2012, 18:54

da..buni...
dar uite ca si eu fac de multe ori marinade cu miere fara sa ma gandesc ca la peste 40 de grade devine toxica..

iry-gabriela 1

17.07.2012, 21:56

like,

Sim0na 1

18.07.2012, 20:35

Imi place preparatul tau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui