Piept de pui cu paste si sos de hribi

de anca_rm in Pui, 30 Apr 2014 | 6143 vizualizari

 

La aceasta reteta am folositi hribi (pitoance) care mie imi plac tare mult . Imi place sa ii culeg si imi place sa ma ocup de ei pana sunt buni de pastrat. Aceste ciuperci foarte gustoase si apreciate de padure sunt scumpe daca le cumparati , dar cunoscatorii pot sa ii culeaga si sa ii usuce ei.
Sunt un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept pui dezosat
  • -100 gr hribi
  • -1 lingura unt
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml vin alb sec
  • -2 catei usturoi
  • -50 gr cascaval sau parmesan
  • -200 gr paste penne sau altfel de paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu paste si sos de hribi:

Punem in apa rece la hidratat hribii.

Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.

Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)

Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit  grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .

Hribii ii stoarcem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine de apa . Intr-o cratita punem o lingura unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .

Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .

Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde .

 

 

TIPS-URI

1

Hribii uscati ii putem inlocui cu ciuperci champinion

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu paste si sos de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor