Piept de pui cu sos de portocale

de tarasmariana in Pui, 3 Iul 2014 | 5263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 100 g de faina
  • 50 g de unt
  • Sare
  • Piper
  • Sos :
  • 1 ceapa
  • 200 ml de apa
  • 1 portocala jumatate
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de ketchup
  • Sare
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de portocale:

Intr-un bol punem faina, sarea, piperul si amestecam. Se tavaleste carnea in faina si se pune intr-o tigaie incinsa cu unt si rumenim carnea pe ambele parti. Luam o tava, o tapetam cu hartie de copt, punem carnea in tava si o bagam la cuptor incins pentru 15 minute.

Prepararea sosului : 

Taiem ceapa marunt si o calim in tigaia in care am rumenit carnea si adaugam putin ulei de masline. Calim ceapa 2 minute, adaugam o lingura de faina, ketchup, curry, amestecam si adaugam cate putina apa fierbinte. Se adauga sucul de portocale, 1 lingurita de lamaie si lasam pana da in clocot. Dupa aceea diminuam flacara si lasam sosul pana se ingroasa. Scoatem carnea din cuptor si turnam 2 linguri de sos peste fiecare bucata de carne, si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute. Se serveste cu cartofi natur.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu aripioare rumene