Piept de pui in sos alb cu tarhon

de simona72 in Pui, 9 Dec 2014 | 9550 vizualizari

 

O mancarica usoara, rapida si plina de arome...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta vin alb dulce
  • 1/2 lingurita sare si piper
  • 60 gr branza camembert
  • 100 gr smantana grasa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 cescuta apa rece
  • 1 lingurita tarhon de la borcan taiat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb cu tarhon:

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 1 lingura unt topit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinul si se mai lasa la foc mic 3-4 minute. Se adauga pieptul de pui, se amesteca, se pune capac si se lasa pana bucatile de pui sunt patrunse, aproximativ 15-20 minute. Se amesteca cu un tel tip para smantana,apa rece si amidonul pana se desface amidonul si ingredientele sunt incorporate complet. Se adauga la pieptul de pui facut amestecul de smantana, branza camembert taiata cubulete si tarhonul taiat marunt. Se amesteca si se mai lasa pe foc pana sosul se ingroasa si branza se topeste,aproximativ 5 minute, nu mai mult. Se serveste calda cu garnitura preferata, noi am servit cu cartofi duchesse.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

branza camembert se poate inlocui cu branza cu mucegai albastru...la mine a disparut din frigider:))

2

daca se foloseste tarhon proaspat atunci ar fi indicat un vin alb sec in locul celui dulce de la preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.12.2014, 21:46

Ce combinatii!

Bya Ralu 1

10.12.2014, 14:38

super

iry-gabriela 1

11.12.2014, 22:41

interesanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor