Piept de pui invelit in bacon

de RALUCAELENA in Pui, 12 Aug 2010 | 7503 vizualizari

 

Arata foarte bine, se poate gati rapid....si se poate servi cu garnitura de orez,legume.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • felii subtiri de bacon
  • cartofi

  Pentru sos avem nevoie de:

  • 1 lingurita de mustar iute
  • 1lingura sos de soia
  • sare,piper
  • ierburi aromatice(oregano si cimbru uscat am pus eu)
  • 1/2 de lamaie(doar zeama)
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui invelit in bacon:

Se pun cartofii la fiert in coaja(intregi).
Se prepara sosul amestecand toate ingredientele, amidonul trebuie pus ultimul. Pregatim bucatile de carne de aproximativ 1,5 cm grosime astfel incat diametrul lor sa poata fi cuprins de o felie de bacon.Se da carnea astfel taiata prin sosul preparat apoi se prinde cu baconul si intepam cu scobitoarea ca sa ramana prins

Cartofii fierti se curata de coaja, se taie pe lungime in doua si se infasoara si ei in bacon;se tavalesc si cartofii prin acelasi sos.
Se incinge bine o tigaie groasa(eu am folosit gratarul de teflon), se unge cu ulei apoi se da focul la minim si se pun la prajit mai intai medalioanele din carne... 10 min pe fiecare parte(oricum verificati din cand in cand sa nu se arda)
  iar cand intoarceti medalioanele de carne pe a doua parte puneti pe tigaie si madalioanele din cartofi, ele nu trebuie prajite decat 2-3 min pe fiecare parte. :*

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui si ciuperci