Piept de pui la gratar cu legume

de papabundetot in Pui, 8 Sep 2013 | 2876 vizualizari

 

Dupa experienta de fast food made by home de saptamana trecuta am revenit la obiceiuri sanatoase,la legume si verdeturi pentru a nu ne face un obicei din mancarea nesanatoasa si grea :)

Mi s-a parut o idee buna acest pranz sanatos cu vitamine multe,mai ales ca am rare ocazii de a gati o garnitura cu legume…cea mai buna leguma fiind si la noi carnea :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui fara os
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • vin alb,
  • cimbru
  • curry
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • fasole verde
  • susan negru,
  • cimbru
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu legume:

Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Lia_ 1

08.09.2013, 22:14

numai chestii sanaatoase gatesti! asa trebuie

diaconta 1

08.09.2013, 22:57

o mancare care-mi place

papabundetot 1

09.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor