Piept de pui la gratar cu risotto

de laura_n in Pui, 10 Oct 2013 | 4186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 3 lg ulei masline
  • sare cu condimente
  • 2 cepe albe mici
  • 2 morcovi
  • 3 lg ulei masline
  • 150 gr orez
  • 500 - 600 ml supa pui
  • optional un cub unt
  • sare
  • 1/2 pahar cu vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu risotto:

Intai ne ocupam de pieptul de pui.

Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu si dam pieptul la frigider.

Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica.

Punem pe foc o tigaie, turnam un pic de ulei masline. Adaugam ceapa si morcovul, lasam sa se caleasca. 

Orezul il spalam de eventuale impuritati si il punem in tigaie peste ceapa. Lasam sa sfaraie un pic, amestecam pana devine sticlos, apoi adaugam o jumatate pahar vin alb. Amestecam continuu ca sa se evapore alcoolul, apoi turnam cate doua polonice cu supa de pui. Lasam focul la mic spre mediu si lasam ca orezul sa absoarba supa. Adaugam sare si punem treptat toata supa. Cand orezul s-a fiert, lasam sa scada bine supa si apoi oprim focul. Adaugam un cub de unt si amestecam continuu pana se topeste bine untul. 

Punem la incins gratarul de aragaz, il stergem cu un servetel de hartie imbibat cu ulei masline, apoi asezam feliile de pui. Lasam focul la mediu, asteptam sa se rumeneasca pe o parte, apoi intoarcem feliile. Lasam sa se rumeneasca si pe partea cealalta, apoi le scoatem pe o farfurie. Adaugam cateva linguri de risotto cald si servim cu castraveti in otet sau o salata de varza.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 12 - 13 lei

2

daca doriti un meniu mai scump, optati pt file de rechin :))))

3

pieptul de pui iese foarte suculent, deloc sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu risotto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere