Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2019 | 2923 vizualizari

 

 Un aperitiv simplu de preparat dar de efect . Nu este o problema daca  ati preparat prea mult . Se poate face un sos de ciuperci alaturi si aveti o masa calda .
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 100 gr ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 fire lungi de cabanos uscat
  • gogosari marinati -productie proprie
  • oregano uscat maruntit -optional
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati:

  1. Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor . 
  2. Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama .
  3. Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui .
  4. Taiati pieptul de pui in doua pe lungime .Sarati si piparati .
  5. Daca va place condimentati si cu oregano maruntit .
  6. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se face o intepatura pe lungimea pieptului de pui .
  7. In aceast loc se introduce cabanosul uscat si felii de gogosar marinat .
  8. Se infierbanta uleiul in care se adauga untul .
  9. Untul la prajire va da o culoare frumoasa rumena .
  10. Se pune in la prajit si doi catei de usturoi taiati in doua ca sa dea gust bun.

    Cand usturoiul este prea rumenit se scoate afara . In caz contrar el va da amareala uleiului de prajit .

     

  11. Prajiti bucatile de piept de pui umplute pana devin rumene .
  12. Lasati sa se odihneasca carne acoperita cu o folie de aluminiu sau hartie , dupa prajire 10 minute .
  13.  Feliati pieptul de pui si serviti pe o farfurie/platoyu  , frumos decorat .

     Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Nu este o problema daca ati preparat prea mult . Se poate face un sos de ciuperci alaturi si aveti o masa calda .

2

Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Constelatialeu 1

30.12.2019, 22:55

Ce bine ai impanat pieptul ala...

Rocsi 1

03.01.2020, 20:37

Ce grozave sunt aceste rulade! Obisnuiesc sa fac si eu, mai ales cand am musafiri sau pentru sarbatori!

dantes 1

04.01.2020, 10:22

Bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bulz cu carnati si branza