Piftie

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 5394 vizualizari

 

chiar daca a venit deja caldura putem face racitura cu putina gelatina e super

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • jumatate de cap cu ureche
  • 4-5 morcovi
  • sare
  • 1 bucata de carne de porc macra 700 g
  • 1 caciulie usturoi
  • boabe de piper
  • 3 cubulete de knor costita afumata-optional
  • apa
  • frunze de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 plic de gelatina (12 foli /plic) pt a se intari mai bine 
  • boia dulce de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina  si se mai lasa sa fiarba putin.

Se strecoara bine, se pune zeama in castronase ,dupa care se alege bine carnea si se portioneaza la fiecare castonel in parte

Se lasa sa se raceasca bine apoi se pune in frigider,se decoreaza cu boia dulce si patrunjel verde

un aperitiv zic eu foarte gustos,noua ne place tare mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

12.04.2010, 13:32

mihaela sincer tare nu ma incanta nici pe mine gelatina mai ales ca stiu din ce se face .........dar uneori ..........asa mai rarut ca-i mai dragutte scoate din incurcatura

mariac 1

13.04.2010, 10:20

foarte buna

nadina73 1

14.04.2010, 22:28

da as a e buni e grozava nu faci ?nu ti-we pofta ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc