Piftie cu stelute

de epurasha2bb in Porc, 29 Oct 2010 | 4594 vizualizari

 

nu stiu voua dar mie imi place tare mult piftia!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan porc,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 10 boabe de piper negru,
  • 2 foi de dafin,
  • sare mare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie cu stelute:

Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba. Am sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe tema.

Se pune la fiert ciolanul de porc si se indeparteaza spuma din cand in cand pana nu mai e. Apoi se adauga o lingura de sare mare, boabele de piper intregi, dafinul si usturoiul tocat felii.Se lasa la fiert pana ce carnea cade de pe os. Legumele se taie stelute sau diverse forme si se fierb la abur  separat ca sa-si pastreze forma de steluta.Se pregateste un vas de sticla si se pune usor carnea intai apoi se strecoara zeama si se adauga si ea.Se presara si legumele  din loc in loc.Se lasa la rece sa se inchege bine si apoi se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu stelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

29.10.2010, 20:05

eu nu astept sarbatorile ca sa fac, daca mi-e pofta.....execut in orice moment..... si mie imi place foarte foarte mult.....

Adinacarla 1

02.11.2010, 12:17

frumoas expus la mine in zona le spune "cotoroaje"

anadeea 1

17.12.2010, 14:07

minunata reteta ta,simpla si la obiect: mi-ai facut o pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic