Pilaf de orez cu ciuperci aromate

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 13 Feb 2011 | 4269 vizualizari

 

Preparat de post, dar atat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1c orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 500gr ciuperci pleurotus
  • 2lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu ciuperci aromate:

Orezul se spala si se pune la inmuiat min. 2h in apa domoala.

Ciupercile se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in tigaie.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se taie feliute. Intr-o oala, in uleiul incins, calim usturoiul si ceapa, apoi adaugam orezul si acoperim cu apa calda. Condimentam. Amestecam mereu sa nu se prinda si completam cu apa calda pana cand orezul a fiert.

TIPS-URI

1

Gustul pilafului e mult mai bun cu vegeta, dar contine monoglutamat de sodiu, potentiator de aroma daunator.

2

Eu si moshu am servit cu gogosar murat :)

3

Ciupercile vor lasa apa, asa ca tineti-le in tigaie pana cand apa se evapora complet daca le vreti prajite, altfel vor fi mai mult fierte.

4

Am incercat si cu ciuperci albe, dar aroma de la pleurotus e muuult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu ciuperci aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

13.02.2011, 13:34

parca e o broscuta in poza ...arata bine si cred ca e si bun

MIUTA 1

13.02.2011, 23:38

Anamaria7 1

14.02.2011, 14:16

da, Nico, arata ciudat piciorusul ala de ciuperca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post