Pilaf de orez cu piept de pui

de babi5 in Pui, 13 Iun 2013 | 39098 vizualizari

 

Pentru ca gatesc pentru batranii mei (pot sa spun ca am a doua copilarie)trebuie sa caut sa gatesc mancaruri usoare, asa ca azi am facut pilaf de orez cu piept de pui

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez 
  • 1 kg piept de pui
  • 4 morcovi (potrivit de mari)
  • 1 patrunjel
  • 1 buc telina( cca150 gr)
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • vegeta
  • sare
  • frunze de patrunjel
  • 1 rosie pentru decor
  • 2-3 frunze de salata
  • ulei 100 ml.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu piept de pui:

Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se taie bucati, se spala si se da deoparte, apoi spalam bine si orezul si-l lasam in apa.

Intr-o oala (eu am una de 4 l) am pus uleiul si toate zarzavaturile la calit, apoi adaugam pieptul de pui si calim totul impreuna inca zece minute. Adaugam apa, cam trei parti mai mult decat orezul, potrivim de sare, piper, vegeta si adaugam si foaia de dafin. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi adaugam si orezul bine spalat. Mai lasam 10 minute sa fiarba, asezonam cu frunze de patrunjel din belsug si lasam capacul deasupra inca 15 minute, pana orezul isi mareste volumul, atit cat trebuie.

Este o mancare usoara si sanatoasa. Se prepara usor.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste cu diferite salate de sezon

2

se poate servi si cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

13.06.2013, 20:13

Un preparat care imi place mult!

babi5 1

13.06.2013, 20:59

te pupa Babi Rocsi si-ti multumesc de apreciere

Sim0na 1

14.06.2013, 10:33

Mancarica mea preferata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui