Pilaf verde cu pulpe de pui

de cristina1985 in Pui, 17 Apr 2019 | 1581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 2 lg-te ulei cocos (fara gust si miros) sau ulei floarea soarelui
  • sare
  • Pentru pilaf:
  • 1 ceapa mare
  • 12 lg orez
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 3 catei usturoi
  • marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf verde cu pulpe de pui:

Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim  2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga apa, cand este cazul.

In acest timp se prepara pilaful verde: Se toaca ceapa marunt, se caleste, se adauga orezul si amestecati cateva minute. Apoi, puneti 800 ml apa, sare (trebuie pusa de la inceput) ia de cand incepe sa fiarba, se  lasa 25 minute , pe ochiul mijlociu, flacara mica, cu capacul tras. Nu se amesteca in pilaf, doar se misca vasul din cand in cand, pentru a nu se lipi.

Dovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun deasupra orezului. Adaugati apa, de cate ori este nevoie (dar nu multa). Spre sfarsit (dupa alte 10 minute), se pune mararul si usturoiul tocat. Timpul total de preparare al pilafului este de 45 minute, din momentul in care fierbe apa cu ceapa.

Pulpele se prajesc in 2 lg-te ulei cocos(fara gust) sau ulei floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf verde cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

19.04.2019, 06:22

Papa bun la tine-n farfurie!

cristina1985 1

19.04.2019, 11:38

Chiar ca a fost bun!

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 21:46

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si pui din supa