Pinguini

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2011 | 7976 vizualizari

 

Am tras chiulul cam mult, insa am avut nevoie de o pauza de calculator, imi este mult mai bine fara el, insa nici sa renunt la tot ce am facut pana acum nu pot, am hotarat sa o las mai moale, insa din cand in cand voi mai posta cate ceva,
Acesti pinguini i-am vazut la sidy si mi-au placut tare mult, asadar nu lipsesc la nici o masa festina, andutu meu este atat de incantat de ei, incat i-as face zilnic ca sa-l vad cum se bucura cand ii vede :)

 

INGREDIENTE

  • masline fara samburi
  • branza topita la sul/crema de branza
  • scobitori
  • morcovi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pinguini:

Crestam jumatate din masline pentru a face burtica pinguinilor, iar jumatate le oprim pentru a le face capul, dupa care le umplem pe cele crestate cu branza topita ( daca aveti crema de branza, puneti intr-o punga si umpleti cu ea, iar daca aveti la tub e mult mai usor, eu recomand branza la tub). Din morcovi vom face piciorusele, ii taiem rondele, apoi crestam un "V" din fiecare rondea. Infigem in scobitori mai intai burtica, apoi capul, iar cu varful unui cutit vom face o intepatura pentru nasuc, pe care-l vom face din "V-ul" care ne-a ramas de la picioruse. La sfarsit infigem scobitoarea in rodeaua de morcov, astfel formandu-se pinguiunul.

Pare complicat, insa nu este deloc, doar ca trebuie multa rabdare si timp.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pinguini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Platou rece aperitiv