Pipote de pui cu orez

de cristeena20 in Pui, 8 Apr 2013 | 25865 vizualizari

 

Acest fel de mancare este unul din preferatele aici in casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pipote de pui
  • 6 maini orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de carnat (cca 1/4)
  • pasta de rosii
  • boia de ardei rosu(sau pasta de ardei)
  • sare, piper, piri-piri, cub knorr de pui sua legume,
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu orez:

- Curatam pipotele si le taiem in bucati potrivite. 

- Tocam marunt ceapa, morcovul , usturoiul si carnatul. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de malsine si adaugam morcovul, usturoiul si carnatul. Calim la foc mic si adaugam boiaua , pasta de rosii si pipotele. Amestecam cca 5 minute, turnam vinul alb peste ele si adaugam sare, piper, 1 chili sau piri-piri daca va place mai picant. La final adaugam apa fierbinte si un cub knorr.

- Lasam sa fiarba ff bine pipotele (cca 35-40 minute). Intre timp mai completam cu apa, sa fie mereu lichid . Cand pipotele sunt fierte, avem grija sa fie suficient lichid in cratita si adaugam peste ele orezul (cam 2 pumni la 1 portie). Vedem sa fie suficient lichid in pala si dam la foc mic , acoperim cu capac sa fiarba incet orezul. Stingem cand e aproape fiert si mai lasam asa cca 5-7 minute acoperit).

Servim alaturi de o salata bun si vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ficatei