Pipérade basquaise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2010 | 9906 vizualizari

 

E o reteta frantuzeasca, doar ca ouale nu le-am amestecat in mancare. Inspiratia: Euforia Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 2-4 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • 150 g sunca sau bacon
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • piper cayenne
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipérade basquaise:

Se taie sunca feliute si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, se scoate pe o farfurie si se mentine calda.

Se curata ceapa, se taie julien si se pune la prajit cateva minute. Se curata usturoiul, se taie felii, se adauga peste ceapa si se prajeste cca. un minut.

Se spala si se curata ardeii, se taie julien si se pun la prajit peste ceapa si usturoi. Se spala rosiile, se taie in patru si li se scoate miezul, apoi se feliaza si se adauga in tigaie. Se condimenteaza totul cu sare, piper si piper cayenne, se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute pana isi lasa zeama, apoi se ia capacul si se mai gateste asa cateva minute.

Se adauga sunca prajita, se sparg ouale, se pun deasupra, se sareaza si se pipereaza, se pune iar capacul si se lasa 4-5 minute. 

Se serveste cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipérade basquaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua de Paste