Pita, paine libaneza

de Ligia Bxl in Piine, 27 Noi 2014 | 10672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 lingura rasa sare
  • 1 lingura zahar
  • 28 gr drojdie uscata
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • cca 150 ml apa calduta
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita, paine libaneza:

Intr-un bol se amesteca faina,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Apa se amesteca cu uleiul de masline care se toarna peste ingredientele uscate.

Se framanta cu mainile pana devine o compozitie legata presarand din cand in cand pe planul de lucru cate putina faina.

Se unge vasul in care a fost framantata coca cu putin ulei de masline si mainile si se aseaza compozitia ptr crestere cca 30 min,acoperit cu un prosop curat.

Dupa crestere se iau bule la marimea dorita si se intind pe planul de lucru pudrat cu faina se presara susan si se mai trece cu ruloul peste susan ptr a se imprima in compozitie.

Se pun intr-o tava la copt in cuptorul incins la 180° c cca 5-6 min.Ele se vor umfla si in interior trebuie sa fie goale.

Se pot manca goale sau umplute cu carne pregatita sau salate la alegere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita, paine libaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

28.11.2014, 15:23

Ce frumoasa a iesit!

Xandrinne 1

29.11.2014, 08:10

tanyapatap 1

11.12.2014, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)