Piure cu chiftelute

de Florin A in Porc, 30 Dec 2015 | 2675 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • sare dupa gust

Pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de marar
  • o capatana de usturoi

Pentru sos:

  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri cu ulei
  • sare si piper, oregano si busuioc dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cu chiftelute:

Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit.

Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand incep sa se sfarame, se scurg de apa, se adauga untul si se paseaza pana devin cremosi.

Pentru pregatirea sosului: intr-o craticioara se pun uleiul si condimentele, se tin pe foc 2-3 minute, dupa care se adauga sucul de rosii. Se amesteca si se continua fierberea pana se obtine un sos scazut, legat.

Piureul se serveste alaturi de chiftelute si sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc(piftii)