Piure de cartofi

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 2964 vizualizari

 

Ma-m gindit ca linga rasol merge un pireut ,si-l maninca bine si usor si batrinii mei Bun tare ..cine nu stie sa-l pregateasca ??? dar va spun si eu varianta mea ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi:

Se curata cartofii, se spala bine, se taie in patru, se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa-i acopere. Adaugam ceapa intreaga si catelul de usturoi, potrivim de sare, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic, spumam din cand in cand. Cand cartofii sunt fierti se indeparteaza ceapa si catelul de usturoi, apoi strecuram si mixam bine cu mixerul, adaugand laptele fierbinte si uleiul (si daca mai este nevoie completam cu apa de la cartofi). Mixam bine pana devine pufos si cremos.

Piureul este gata pentru a fi servit. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Eu adaug intodeauna o ceapa si un catel de usturoi cand fierb cartofii, fiindca da o aroma foarte buna piureului. Trucul l-am invatat de la un bucatar

2

Cred ca este bun si pentru dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete cu cascaval