Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2016 | 4599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele de porc :http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte caldut
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 400 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat:

Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga usturoiul si se lasa sa se calasca si el. Se adauga 1 lg de faina alba ,se lasa sa se caleasca un pic si se stinge cu bulion si apa. Se lasa sa fiarba bine pana usturoiul si ceapa sunt fierte. Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si 1 lgt de zahar si se amesteca bine. Se mai lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Se pregateste pireul. Cartofii fierti se scurg de apa, se pune untul si se paseaza bine. Se mai adauga si laptele caldut si se amesteca pana devine fin si cremos.

Se serveste cald cu sos si chiftele si castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

15.05.2016, 18:10

Rahela Velicu 1

15.05.2016, 19:24

Consistent si gustos!

Andra_Constantinescu 1

15.05.2016, 19:56

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de pui si porc