Piure de cartofi foarte pufos

de kamy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2011 | 26432 vizualizari

 

Cand am rabdare asa il fac.Se topeste in gura,cum se spune.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi foarte pufos:

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa adaugam lapte cald cate putin(f putin,ca uleiul la maioneza)Pe masura ce se inmoaie,trecem mixerul la treapta cea mai mare.Puteti pune in modul asta cat lapte doriti dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si neaparat sa adaugati foare putin lapte o data.

O sa aveti parte de cel mai pufos piure pe care l-ati mancat vreodata.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu puneti mult sos peste el ca se va lasa.

2

daca il mancati langa ceva mai sec(cum ar fi...snitele,gratar)puteti adauga in piure putina nucsoara

3

eu la 4 cartofi potriviti,am pus 300 ml lapte si mai puteam pune dar Sabinei ii era tare foame

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi foarte pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi