Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa

de violeta30 in Mancaruri de post, 23 Aug 2019 | 4464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de fasole alba
  • 1 cutie de fasole rosie
  • 3 căței de usturoi
  • 4 cepe
  • 1 ardei capia roșu
  • 50 ml ulei pentru prăjit ceapa
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri ulei pentru mujdei
  • Sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa:

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa la călit acoperite cu un capac. Dacă e nevoie adaugăm puțină apă ca să se înmoaie mai bine. Când sunt bine făcute, moi, punem bulionul, sarea și piperul. Lăsăm până devine un sos legat.
Între timp, vom scurge fasolea și o clătim într-o sită. O mărunțim la Blender împreună cu mujdeiul și 2 linguri de apă. Dacă mai necesită sare, mai adaugăm după gust.
Așezăm piureul într-un vas peste care vom pune sosul de ardei și ceapă.
Lăsăm la odihnă vreo 10 minute.
Se servește cu pâine prăjită sau feliată!
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta