Piureu de mazare uscata si de fava uscata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Mar 2021 | 2716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazăre uscată
  • 100 g favă uscată
  • 1 ceapă mica
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper, boia de ardei
  • 1 cub de legume
  • 5-10 cl de lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de mazare uscata si de fava uscata:

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă.  Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat.  Acoperiti si gatiti timp de 1 ora.  Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume.  Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender.  Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa).  Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de mazare uscata si de fava uscata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole prajite