Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

de Catalina L in Mancaruri de legume, 13 Mai 2018 | 1972 vizualizari

 

Ce-mi place țelina in piure sau in supa.
Am facut un piure cremos si l-am acompaniat cu 'gnudi' - un soi de galuste din branza gorgonzola sau branza ricotta amestecata cu legume sau nuci.
'Gnudi' este o specialitate din Toscana.
În dialectul toscanic "Gnudi" înseamnă "gol", deoarece este umplutura de paste fără aluat.
Gnudi sunt deci strămoșii pastelor ravioli de astăzi. Au fost pregătiti de păstorii toscani chiar înainte ca grâul să fie transformat de mașinile agricole. Absența de aluat mărește aromele ingredientelor. Este un produs ușor și rapid de pregătit. 
   Ale mele erau cumparate deja pregatite si erau compuse din branza gorgonzola si din nuci.
Se prajesc usor si se servesc cu un sos sau cu o salata sau ca un aperitiv.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/piureu-de-telina-cu-gnudi-din-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g țelină
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 15 cl de smantana
  • 1,5 -2 l supa de legume sau pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat
  • cimbru, dafin
  • 250 g de gnudi
  • 2 linguri unt
  • nuci, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola:

Curatati si spalati legumele.

Taiati telina si cartofii in bucati.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.

Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute.

Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.

Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute

Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.

Adaugati lichid progresiv pana obtineti un piureu consistent

Puneti smantana si amestecati. Verificati de sare si piper.

Puneti untul la-ncalzit untul intr-o tigaie mica.

Reveniti billele de gorgonzola pe toate partile cu o lingura de apa timp de 3-4 minute.

Puneti piureul fierbinte in fiecare farfurie.

Decorati cu gnudi, nuci si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola