Pizza

de madi_marin in Pizza, 12 Aug 2010 | 4222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • 130 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • un praf de zahar
  • 4 crenvursti
  • 8 felii de salam uscat
  • masline fara sambure
  • pasta de tomate
  • cascaval
  • ulei
  • ierburi pentru pizza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se prepara aluatul : se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga sare, zahar, 2 linguri cu ulei si faina. Se face o bila de aluat care se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cam 30 sau 40 de minute.

Se taie crenvurstii si salamul in bucatele mici.

Se scoate aluatul si se intinde pe masa infainata, apoi se pune foaia in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se unge cu putin ulei si cu pasta de tomate, se presara ierburile, apoi se pun mezelurile si maslinele. Se rade cascaval deasupra , apoi se da tava la cuptor pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vik 1

14.08.2010, 01:01

Am cautat pe net la disperare reteta de aluat de pizza gustos.
Am incercat nenumarate retete si m-am oprit la una anume.
Faina este cu 13% proteine,( gluten) si se numeste " faina de forta", ceea ce in Romania, imi aduc aminte, mama o numea" 3 nulas"( are 000marcat pe eticheta).

La 1 kg de faina pun 25 grame de drojdie iarna si 15 grame vara, 510 ml apa minerala , 12 linguri de ulei de masline extra virgin si 3 lingurite cu varf de sare marina.

Framant , portionez aluatul taindu-l cu un cutit ( nu e indicat sa se rupa aluatul de pizza) in general 225-250 grame aluat/ pizza, dau forma sferica aluatului si le asez pe o tava la distanta mare una de alta , acoperite cu folie de plastic.
Le las la dospit in frigider, 10-.12 ore.
Le congelez dospite si le dezcongelez inainte de a le utiliza, ungand tava si aluatul cu putin ulei de masline inainte de a adauga ingredientele.

madi_marin 1

14.08.2010, 07:43

vik....e bine de retinut si reteta ta de blat. si treaba cu congelatul imi place, e mai la indemana sa scoti un aluat gata preparat, desi nici de facut pe loc nu e greu..... si eu am incercat multe retete de blat pana sa gasesc una care sa imi placa....

Ubulika 1

16.08.2010, 10:47

miamyyyyyyyyy ce bine arataaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant