Pizza

de Pushaa in Pizza, 31 Mai 2014 | 4006 vizualizari

 

Ma chinui de o saptamana sa fac pizza asta. Azi, in sfarsit am reusit ... si a iesit asa de buna... :D
Mai am o portie pentru pofticiosi intarziati :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr salam
  • 3-4 ciuperci
  • 1 ardei capia
  • cateva masline
  • 1 ceapa mica
  • cascaval

Sos: 1 lingura bulion, 2-3 linguri apa, sare, piper, oregano

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este dospit atunci cand isi dubleaza volumul.

Salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa le taiem feliute subtiri.

Intindem aluatul dandu-i forma tavii. Il asezam in tava in care am pus hartie de copt si il intepam cu furculita. Ungem blatul cu sos apoi asezam salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa.

Coacem la cuptorul preincalzit, la foc mediu 25-30 minute. Cu 5 minute inaine de a fi gata radem cascavalul deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui