Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Cine ar refuza pe o asa vreme o pizza fierbinte?:))
Va recomand sa faceti blatul de pizza acasa,deaoarece va fi mult mai gustoasa si nici nu ia foarte mult timp.
Mod de preparare blat:
1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)
2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.
3.Ungem jumatate din suprafata fiecareia cu sos de pizza,lasand marginile libere pentru a le putea rula,apoi punem putina mozzarella rasa,sunca taiata bucati,ciuperci,ceapa taiata solzisori,putin oregano,iar la final din nou mozzarella si sos de pizza.Acoperiti cu partea libera a aluatului si lipiti marginile apasand sau ruland usor aluatul.
4.Cu o pensula,ungeti deasupra aluatul cu ketchup sau putina apa.
5.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Daca doriti in momentul servirii puteti presara putin parmezan ras deasupra.(eu nu am avut)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult