Pizza Calzone

de camelia75 in Pizza, 18 Sep 2013 | 3949 vizualizari

 

Cine ar refuza pe o asa vreme o pizza fierbinte?:))

Va recomand sa faceti blatul de pizza acasa,deaoarece va fi mult mai gustoasa si nici nu ia foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Ingrediente toping :
  • 3 linguri ketchup
  • 200 gr sunca presata/salam
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 200 gr ciuperci din conseva
  • oregano
  • 1/2 ceapa taiata (am pus eu pentru ca ne place,insa puteti renunta la ea)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Mod de preparare blat:

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)

2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.

3.Ungem jumatate din suprafata fiecareia cu sos de pizza,lasand marginile libere pentru a le putea rula,apoi punem putina mozzarella rasa,sunca taiata bucati,ciuperci,ceapa taiata solzisori,putin oregano,iar la final din nou mozzarella si sos de pizza.Acoperiti cu partea libera a aluatului si lipiti marginile apasand sau ruland usor aluatul.

4.Cu o pensula,ungeti deasupra aluatul cu ketchup sau putina apa.

5.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.

Daca doriti in momentul servirii puteti presara putin parmezan ras deasupra.(eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si porumb