Pizza Calzone

de Bucataria_lui_Tavi in Pizza, 25 Mai 2010 | 11271 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al preparatelor italienesti. Dupa spaghete si lasagna, pizza ocupa un loc aparte printre preferintele mele culinare. Iar pentru pizza Calzone chiar am o mare slabiciune. Am preparat-o intr-o forma de 32 cm diametru (dar cine nu are forma atat de mare o poate prepara in doua forme mai mici).

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • aluat de pizza Calzone,
  • 250 ml sos de pizza si ingrediente pentru umplutura.
  • Pentru aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g faina alba;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 40 ml ulei de masline;
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru sosul de pizza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 5-6 graunte de usturoi, tocate;
  • 5 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingurita de busuioc;
  • 1 lingurita de verdeturi italiene;
  • 750 g rosii pasate;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de piper 
  • Pentru umplutura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 oua;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • busuioc;
  • oregano;
  • 100 g sunca fiarta;
  • 200 g ciuperci;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 200 g mozzarella.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Preparare pizza Calzone: Dupa ce ati preparat aluatul (preparare aluat de pizza calzone) si sosul de pizza (preparare sos de pizza), pregatiti ingredientele pentru umplutura.

Radeti branza mozzarella, taiati ciupercile felii, taiati sunca felii subtiri, tocati cuburi ardeiul gras, tocati ceapa si usturoiul, pregatiti-va condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si adaugati sunca sa se rumeneasca la foc mediu. Rumeniti sunca 2 minute, dupa care adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti in continuare pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si condimentati cu un praf de piper. Adaugati ciupercile, ardeiul gras si rumeniti totul 5 minute, amestecand din cand in cand. Condimentati cu un praf de sare si turnati sosul de pizza peste ingredientele din tigaie.

Fierbeti inca 10 minute, pana se ingroasa compozitia, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit sosul, impartiti aluatul in doua (sau in 4, functie de cat de mari doriti sa iasa bucatile de pizza).
Intindeti o foaie rotunda si puneti-o in forma de pizza, cu o hartie de copt sub ea. Pe jumatate de foaie adaugati 1-2 linguri din sosul preparat in tigaie, peste care presarati jumatate din mozzarella rasa. In mijloc adaugati un ou.

Ungeti cu apa, folosind o pensula, marginile aluatului. Impaturiti foaia, suprapunand cele doua jumatati de aluat, dupa care lipiti marginile apasand usor aluatul. Ungeti cu apa aluatul, pe intreaga suprafata.

Se lasa inca 10 minute aluatul sa mai creasca, dupa care mai ungeti o data cu apa aluatul.

Introduceti pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si o puteti servi cu parmezan presarat pe deasupra.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca