Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci

de Andra_Constantinescu in Pizza, 29 Apr 2017 | 6697 vizualizari

 

Mi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat si aluatul rapid si foarte bun al Adniei (sper ca nu gresesc numele).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei
  • 170 ml apa calduta
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 150 g sunca
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g porumb dulce din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g masline negre cu samburi
  • 200 g mozzarella rasa
  • 2 linguri de ketchup dulce pentru presarat pe deasupra pizzei
  • Diametru tava: 34 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Faina, praful de copt, sarea, uleiul si apa calduta se amesteca si se framanta, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde apoi cu ajutorul unui sucitor, pe masa de lucru unsa cu ulei, dupa care se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

Ketchupul se amesteca cu frunzele de busuioc proaspete (spalate si tocate), cu putin maghiran uscat si cu putin oregano uscat, dupa care se unge aluatul cu acest amestec. Se presara sunca taiata cubulete, apoi ciupercile (spalate si feliate), mazarea si porumbul (clatite cu apa si zvantate), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat in felii subtiri), maslinele (clatite cu apa si taiate bucatele), mozzarella rasa si ketchupul dulce. Se introduce tava la cuptor, pana cand totul este bine patruns si blatul este copt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam si ciuperci